Třtinový cukr nerafinovaný Demerara 25 kg   (CT-0001)

Třtinový cukr nerafinovaný Demerara 25 kg  (CT-0001)
Třtinový cukr je jedním z nejoblíbenějších cukrů na světě. Zlato-hnědý přírodní cukr se získává v procesu krystalizace šťávy ze stébla rostliny. Kromě sladících vlastností je třtinový cukr používán jako koření v asijské, indické a mexické kuchyni. Trvanlivý cukr se používá také v lékařství a rostlinné medicíně kvůli svým baktericidním vlastnostem. Nabízený cukr je nerafinovaný cukr, bohatý na živiny, jako je železo, vápník, hořčík a draslík.

V případě zájmu o větší množství cukru, je možnost stanovení individuální ceny. Prosíme o kontakt.
Prodejní cena bez DPH / ks
1 208,70 Kč
Prodejní cena s DPH / ks
1 390,00 Kč
Třtinový cukr nerafinovaný Demerara je zdravější náhradou běžného bílého cukru. Název "Demerara" znamená, že cukr je ve větších krystalech než standardní cukr. Na rozdíl od běžného bílého cukru, třtinový cukr obsahuje melasu, která jí dává jedinečnou, mírně karamelovou chuť a vůni. Třtinový cukr svou barvu vděčí melase, vyskytuje se v barvě od zlaté do tmavě hnědé. Vyrobený z cukrové třtiny nepodléhá procesu rafinace, díky čemuž obsahuje cenné živiny jako je železo, vápník, hořčík a draslík. Posledního ze zmíněných draslíku třtinový cukr obsahuje od 100 do 1200 ppm, kdežto bílý cukr jen asi 30 ppm. Ve starověku byl třtinový cukr používán nejen v kuchyni. Hrál důležitou roli v lidové a bylinné medicíně. Používal se jako lék proti bolesti nebo lék s antibakteriálními účinky. Nerafinovaný třtinový cukr má důležitou funkcí v asijské kuchyni, je znám pod anglickým názvem jaggery, stejně jako v mexické kuchyni s názvem piloncillo. Hlavní složkou třtinového cukru je sacharóza přibližně 97 %. Výroba třtinového cukru jako potravinářského výrobku v Indii začala kolem roku 3000 před naším letopočtem. V Evropě je znám teprve od dobytí Indie Alexanderem Velikým. Jeden z velitelů pak informoval Evropu o existenci třtiny, která „rodí med. Třtinový cukr by se neměl být zaměňován s hnědým cukrem. Stává se, že hnědý cukr je obyčejně bílý cukr, do něhož byl přidán karamel. A za jakým účelem? Jedná se o čistě marketingový postup, jehož cílem je prodat levnější cukr za cenu třtinového cukru.

Výhody cukru:

  • přírodní cukr, nerafinovaný,
  • bohaté na živiny,
  • nenahraditelný v kuchyni jako sladidlo do kávy, čaje a nápojů
  • dekorativní přísada na koláče, sušenky, dezerty,
  • ochucovadlo používané ve světové kuchyni,
  • zdravější než bílý cukr

  • Výživové hodnoty ve 100 g třtinového cukru:

  • energetická hodnota: 1683kJ/396 kcal
  • protein: 0 g
  • sacharidy: 99 g
  • tuk: 0 g
  • sodík: 30 ppm
  • vápník: 155 ppm
  • fosfor: 20 ppm
  • hořčík: 60 ppm
  • draslík: 800 ppm
  • železo: 9 ppm
  • Je skladem:
    Skladem
    Č.zboží:
    CT-0001
    Prodejce:
    INFOLINKA
    INFOLINKA
    Mail
    info@distripark.cz
    Telefon
    558769166