Nakládací sůl 25 kg   (BG-00015)

Nakládací sůl 25 kg  (BG-00015)
Nakládací sůl 25 kg - nakládací sůl je jednou z nejstarších směsí používaných ke konzervací masa, se kterou se člověk setkal. Nakládací sůl se používá jako pomocná látka při výrobě masných a uzenářských výrobků. Dává masu chuť a vůní masných výrobků a růžovou barvu. Použití nakládací soli je skvělý způsob, jak dezinfikovat maso a minimalizovat pravděpodobnost výskytu botulotoxinu neboli klobásového jedu v produktech.
Prodejní cena bez DPH / ks
125,20 Kč
Prodejní cena s DPH / ks
144,00 Kč
Nakládací sůl je jednou z nejstarších metod, jak zajistit mikrobiologickou stabilitu masa a snížit riziko nakažení botulinem. Nakládací sůl dokonale konzervuje maso. Obsažené sloučeniny dusičnanu sodného v nakládací soli váží hemoglobin a dávají masu růžovou barvu. Nakládací sůl není třeba míchat s dalšími přísadami. Samotná nakládací sůl není náhradou běžné stolní soli a nesmí být používaná jako koření. Jak jí tedy používat, aby maso chutnalo? Existuje mnoho způsobů nasolování, jako je suché nasolovaní, nakládaní masa do solného laku nebo injektování masa solným roztokem. Níže naleznete naše návrhy pro přípravu správného solného roztoku.
Na 1 kg masa by mělo být připraveno asi 0,4 l vody. Následně na každý litr vody dávkujeme asi 8-10 dkg nakládací soli. Nicméně nejsou to pevné hodnoty, každý z nás má své vlastní chuťové preference a množství nakládací soli by měl jim přizpůsobit. Posledním krokem je uložení masa například do kamenné nádoby a nechat ho naložené po dobu od 4 do 10 dnů. Je důležité, aby bylo maso v roztoku zcela ponořeno. Každé dva dny musí být maso otočeno tak, aby nabralo chuť rovnoměrně na každé straně.

Forma: stálá, jemně krystalická
Chlorid sodný (NaCl) min. 98,4%
Dusitan sodný (NaN02) 0,5 - 0,6%
Protispékací látka max. 10 mg/kg
Jednotkové balení: pytel 25 kg
Hygroskopická látka, chránit před vlhkostí
Je skladem:
expedice do 2 dnů
Č.zboží:
BG-00015
Prodejce:
INFOLINKA
INFOLINKA
Mail
info@distripark.cz
Telefon
558769166